Estuco

Hier vindt u informatie over de verschillende soorten producten en materialen die wij u kunnen bieden.

Info over Estuco/tadelakt

De natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt is ademend, schimmel- en bacteriewerend, onderhoudsvrij en zeer geschikt voor keuken en badkamer.
Een badkamer met betonlook of gewoon een mooie natuurlijke kleur; het is allemaal mogelijk met Estuco/tadelakt.
Estuco/tadelakt is een mineraalpleister op kalkbasis die al 2000 tot 3000 jaar oud is. Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van de beste en witste marmersoort.
Al naar gelang kan de natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt gekleurd worden met natuurlijke pigmenten.
Van betonlook tot diep zwart of zee blauw, bijna alles is mogelijk. Het is een 100% natuurlijk product zonder chemische bestanddelen.

Van oudsher werden er met de Estuco/tadelakt ook fresco’s gerealiseerd, hetgeen nu ook weer tot de mogelijkheden behoort.
Beroemde werken van Michelangelo zijn nu nog steeds te bezichtigen.
Hij gebruikte ook Estuco/tadelakt als basis voor zijn Fresco’s nat in nat.
De Romeinen gebruikten de Estuco/tadelakt al in hun badhuizen en in het Alhambra zijn nog steeds wanden te bewonderen met Estuco/tadelakt.
Kortom, de natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt heeft zich al lang bewezen en is nu weer nieuw op de markt gezet.
De authentieke natuurlijke Estuco/tadelakt wordt alleen nog gefabriceerd in Zuid Spanje, waar de eigenaar van Cumen Morteros de natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt weer tot leven heeft gewekt. Werden vroeger nog de kalk en het zand of marmer ter plaatse uit de grond gehaald en op de bouwput door elkaar heen geschept, de eigenaar van de fabriek heeft deze procedure gemoderniseerd en nu is de natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt in poedervorm verkrijgbaar.
Dit is bewust gedaan, omdat de eigenaar van Cumen Morteros alleen ‘Estuco/tadelakt verkoopt en geen water’. Het product dat wij verkopen is dus puur materiaal.

Toepassing:
De natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt is breed inzetbaar.
De natuurlijke ecologische Estuco/tadelakt is zowel binnen als buiten, en door zijn speciale kwaliteiten, ook in de natte ruimte, sauna en zelfs zwembad toepasbaar.
Dit mineraal systeem heeft een aantal verschillende vormen van afwerking.
Estuco/tadelakt Yeso: eerste laag bij sterk zuigende ondergronden.
Estuco/tadelakt Blanco: eerste laag bij andere ondergronden.
Estuco/tadelakt Blanco of kleur: afwerklaag over de Estuco/tadelakt Yeso/Blanco.
De wanden moeten voor deze verwerking eerst gestukadoord zijn, met voorkeur met Cumen NL natuurlijke ecologische kalkmortel, maar kan ook over gips, groene gips of raaplaag van cementbasis.
In de natte groep geniet de kalkmortel of de raaplaag op cementbasis wel de voorkeur!

Bad/slaapkamer Estuco Granada

Fresco nat in nat

Badkamer Estuco

Info over de Ecologische natuurlijke authentieke kalkmortel

Authentieke kalkmortel voor restauratie of gewoon als mooie gezonde natuurlijke afwerking.
De kalkmortel, zoals vroeger de Romeinen hem al gebruikten, puur uit de natuur gewonnen; 100% ecologisch.
Mortero (kalkmortel) bestaat uit alleen zand en kalk.
Dit product kan als raaplaag gebruikt worden onder de Estuco. Maar ook als eindafwerking leent dit product zich goed, zowel in naturel als in kleur.
Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook TCU: een kneedbare mortel, die veel gebruikt wordt in de renovatiesector en decorbouw. Maar ook in oude kerken, kastelen en paleizen wordt dit product toegepast, bij reparatie aan oude muren, pilaren en bogen. De mortel is, nadat hij is aangebracht, 18 uur boetseerbaar en kan in allerlei vormen gemodelleerd worden. Mortero kan in elke gewenste kleur gefabriceerd worden.
Dit product is, doordat hij ademt, uitermate geschikt voor in natte ruimtes.

Info over authentieke kalkverf

Nieuw in ons assortiment is de authentieke kalkverf.
De authentieke natuurlijke ecologische kalkverf is gemaakt uit kalk en fijne marmerstof. De kalkverf leent zich bijzonder goed voor oude poederende muren, want de kalkverf zet de poederende muren weer vast. De kalk in de verf werkt als bindmiddel en bind het zand weer. Daarnaast is hij ook geschikt voor gebruik in badkamers en buitenmuren, die snel groene algen en/of schimmels vertonen.
Door de kalk in de verf zullen de algen en schimmels niet meer zo snel groeien aan de muren waardoor de muren langer mooi blijven.
De authentieke natuurlijke ecologische kalkverf kan in alle natuurlijke tinten geleverd worden.
Binnenkort meer over dit product!

Info over de natuurlijke ecologische Bijenboenwas

100% NATUURLIJKE BIJENBOENWAS

Onze bijenboenwas is 100% natuurlijk en gemaakt van pure bijenwas, verdund met Portugese gomterpentijnolie (een natuurlijk product dat uit de boom gewonnen wordt). De bijenwas is goed te verwerken, biedt een uitstekende bescherming voor de Estuco en kan in vele kleuren gemaakt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zilver, goud, parelmoer en koper poeder bij de bijenwas te voegen, om de Estuco een speciaal effect te geven. Als de bijenboenwas eenmaal opgedroogd is, kan hij opgepoetst worden, al naar gelang van mat tot super glimmend. Het aanbrengen van deze bijenboenwas is eenmalig en hoeft niet meer herhaald te worden. Het voordeel van de bijenboenwas is dat hij water en vuil afstotend is. Dus een badkamer schoonmaken wordt nu kinderspel in plaats van een langdurige en vervelende klus. Eenmaal per jaar met een katoenendoek de wanden een beetje oppoetsen is al voldoende! De bijenboenwas is wel damp doorlatend, waardoor de Estuco/tadelakt het overtollig vocht kan opnemen. Het voordeel hiervan is dat de Estuco/tadelakt het vocht absorbeert en de schimmel geen kans geeft om zich op de vochtige plekken te nestelen. Het vocht wordt door de Estuco/tadelakt geleidelijk en op een natuurlijke manier weer uit de muur getransporteerd; de aanwezige kalk in dat water blijft achter in de muur. Door dit procedé wordt de Estuco/tadelakt met de tijd alleen maar harder en zal niet, zoals cement, na 25 jaar gaan verpoederen. De bijenboenwas kan natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt worden: vloeren, hout en meubels. De mogelijkheden zijn talrijk. De bijenboenwas kan in vele kleuren of effecten voor u worden gemaakt. Alle natuurlijke kleuren, maar ook in goud, zilver, parelmoer, brons, enzovoort. Heel veel mogelijkheden om met Estuco/Tadelakt de wanden of je meubels een heel mooi en speciaal effect te geven.

Open haard en plateau met Estuco

Marokkaanse woonkamer Estuco

Badkamer Estuco

Kalkverf ook voor buiten

Estuco om open haard

Gouden (bijenwas) wand Estuco

Buitengevel Estuco

Toilet Estuco

Estuco Zilver (bijenwas)

Bubbelbad Estuco

Estuco Marron met bijenwas aangebrachte houtstructuur